GM Shin Chul Kang – Пионер на годината 2011

Rating: 6.0/6. From 1 vote.
Please wait...

Grandmaster Shin Chul Kang е посветил последните 40 години от живота си на традиционното Tae Kwon Do и преподаването му на хоратоа от Южна Корея, неговата родна страна, както и в страната от средния Изток – Иран. Неговата философия на преподаване силно се фокусира върху принципите в Tae Kwon Do—учтивост, почтеност, упоритост, самоконтрол и непоколебим дух—в опит да изгради увереност и самодисциплина във всички негови ученици. Той вярва, че Таекуон-До трябва да изгражда в практикуващите ментални лидерски качества.

Като традиционалист в Tae Kwon Do, пионерството на  Grandmaster Shin Chul Kang започнало преди повече от 40 години в столицата Техеран, Иран, с неговата първа открита тренировка по Tae Kwon Do. Тази начална тренировка била много противоречива, тъй като неговите първи ученици закъсняли. Но щом всички пристигнали, Grandmaster Kang провел една много вдъхновяваща тренировка, след която всички със сигурност щели да идват на време. Така и станало. Hеговата известност в Иран непрекъснато нараствала и при него започнали да идват все повече ученици.

Въпреки, че Grandmaster Kang обичал да преподава Tae Kwon Do в новият си дом – Иран, той продължил да копнее по родината си и често се се връщал там, поддържайки отношенията и дейностите си с роднини, приятели, ученици, доджанги и в двете страни. Той има няколко школи в Южна Корея, в които предимно се преподава Tae Kwon Do. Grandmaster Kang останал лоялен към традиционните начини на преподаване на Tae Kwon Do, подсигурявайки на учениците си, както в Южна Корея, така и в Иран, възможността да изучават оригиналните форми на Tae Kwon Do през последните 40 години.
Неговото присъствие, като пионер в света на Tae Kwon Do не може да бъде оспорено, тъй като той е обучил над 5000 ирански ученика , които вече са самостоятелни, напуснали са Иран и преподават традиционното Tae Kwon Do по целия свят. Към момента той е Технически Председател на Иранската Tae Kwon Do Асоциация и е обявен за Пионер на Годината от TKDTimes.

Превод: Б. Симеонов

(Visited 301 times, 1 visits today)
Rating: 6.0/6. From 1 vote.
Please wait...