Сайта

Домейнът Euroatlas.org  е регистриран на 10.4.2000. Сайта е създаден малко след това.  Изработен е на HTML с помоща на Microsoft Front Page без особени възможности и стандартен дизайн. Това го прави труден за поддръжка и ъпдейт. Независимо от това цяло десетилетие сайтът изпълнява успешно предназначението си. За 10 години сайтът е посетен над 14000 пъти.

През годините сайта е претърпял редица изменения:

      

Новият сайт е създаден в началото на 2010 по случай 10 годишния юбилей  на клуба. Изработен е на базата на CMS WordPress. Съчетава в себеси модерни технологии и функционалност. Значително е улеснена поддръжката и ъпдейта на информацията. Без претенции за дизайн ще се набляга на обема информация и актуалността.

Постепенно ще бъдат прехвърлени в подходящ формат данните от стария сайт. Едновременно с това ще бъдат добавени нови и интересни интерактивни приложения.

През изминалите години на сайта бяха публикувани малко снимки. Това бе следствие не само от техническите затруднения, но и от желанието да се публикуват само „идеални” снимки. Вече е достъпна галерия пълна с много „реални” снимки, който не са били публикувани досега.

След пускането на новия сайт през април 2010 се наблюдава значително повишение на посещаемостта. Една от причините за това е оптимизацията на сайт за индексиране от търсачки /search engines/, като google.com  и др. Това дава възможност за намиране на съвпадение при търсене по ключови думи съдържащи се в материалите от сайта.

За да се повиши интерактивността на сайта са добавени анкети с актуални въпроси. Резултатите от тях може да видите тук. Отговорите ще бъдат взети под внимание и ще определят посоката за бъдещото развитие на сайта.

Освен повишение на посещаемостта се наблюдава и значително повишение на интереса към отделните материали на сайта. Средният брой разгледани страници на посещение нараства двойно от 1.4 през март 2010 на 3 през май, а резултата за октомври е  над 4 разгледани страници на посещение. Това е пряко следствие от актуалността и обема на информацията публикувана на сайта. Този резултат представлява една висока оценка за сайта и неговото съдържание.

В края на 2010 на сайта бе въведена система за оценка на съдържанието. Следи се посещаемостта на отделните материали и най-популярните за седмицата се визуализират от дясно на всяка страница, заедно с няколко случайни снимки от общата галерия. Снимките от галерията на клуба са интегрирани за разглеждане на страницата галерия.

През 2011 сайта има около 6600 посещения, което е над 4 пъти повече от средно 1500 посещения на година през първите 10 години от съществуването си. Това е следствие не само на повечето потребители на мрежата, но и на актуалността на информацията публикувана на сайта, както и на редовните му ъпдейти.

Изключително популярни са матиралите свързани с националното и международното състояние на Таекуон-до, както и няколко технически статии. Това е предпоставка да бъдат добавяни повече матирали по тези теми.

euasvisit2012За 2012 сайта е посетен над 6800 пъти. Добавени са редица визуални подобрения. Материалите добавени през годината не са много, но са достатъчно актуални за да подържат интереса към сайта. Най-посещаваните материали през годината са: Черните колани по Таекуон-до в България 3 – пренареждане и Хван Джън Нам – живата легенда на корейските бойни изкуства.

През 2013 сайта претърпя редица козметични подобрения. Бяха публикувани по-малко материали и съответно посещаемостта намля. Посещенията на сайта през годината са 4800. Това е резултат от насочване на усилията за подготовка и издаване на книгата „Таекуон-до пътят на здравия разум“ с автори  М. Трифонов и Б. Атанасов. Други интересни авторски материали от сайта получиха превод и бяха публикувани на сайта на ATI European Division. Достъпна е различна информация за сайта на страниците сайтмап, съдържание, статистика и рейтинг.

 Очаквайте още…

Сайта, 5.0 out of 6 based on 1 rating