Сайта

Домейнът Euroatlas.org  е регистриран на 10.4.2000. Сайта е създаден малко след това.  Изработен е на HTML с помоща на Microsoft Front Page, без особени възможности и стандартен дизайн. Това го прави труден за поддръжка и ъпдейт. Независимо от това, цяло десетилетие сайтът изпълнява успешно предназначението си. За 10 години сайтът е посетен над 14000 пъти.

През годините сайта е претърпял редица изменения:

      

Новият сайт е създаден в началото на 2010 по случай 10 годишния юбилей  на клуба. Изработен е на базата на CMS WordPress. Съчетава в себеси модерни технологии и функционалност. Значително е улеснена поддръжката и ъпдейта на информацията. Без претенции за дизайн ще се набляга на обема информация и актуалността.

Постепенно ще бъдат прехвърлени в подходящ формат данните от стария сайт. Едновременно с това ще бъдат добавени нови и интересни интерактивни приложения. През изминалите години на сайта бяха публикувани малко снимки. Това бе следствие не само от техническите затруднения, но и от желанието да се публикуват само „идеални” снимки. Вече е достъпна галерия пълна с много „реални” снимки, който не са били публикувани досега.

След пускането на новия сайт през април 2010 се наблюдава значително повишение на посещаемостта. Една от причините за това е оптимизацията на сайт за индексиране от търсачки /search engines/, като google.com  и др. Това дава възможност за намиране на съвпадение при търсене по ключови думи съдържащи се в материалите от сайта.

euasvisit2012

В края на 2010 на сайта бе въведена система за оценка на съдържанието. Следи се посещаемостта на отделните материали и най-популярните за седмицата се визуализират от дясно на началната страница. 

 

За 2012 сайта е посетен над 6800 пъти. Добавени са редица визуални подобрения. Материалите добавени през годината не са много, но са достатъчно актуални за да поддържат интереса към сайта. Най-посещаваните материали през годината са: Черните колани по Таекуон-до в България 3 – пренареждане и Хван Джън Нам – живата легенда на корейските бойни изкуства.

През 2013 сайта претърпя редица козметични подобрения. Завършена бе книгата „Таекуон-до пътят на здравия разум“. Редица интересни, авторски материали от сайта получиха превод и бяха публикувани на сайта на Advanced Taekwon-do Europe

Негативен ефект от използването на WordPress е бързото развитие водещо до несъвместимост със стари plugins, като тези за връзка с галерия. Това наложи премахване на голяма част от снимковия материал от отделната галерия и интегрирането на определени снимки в сайта. Широкото навлизане на мобилни устройства постави изискване информацията от сайта да може да се визуализира подходящо. 

През 2021 г. сайта бе визуално подновен и загуби дългогодишния си вид, но подобри съвместимостта си с мобилните устройства.  

 

 

 Очаквайте още…