Първи изпит по KunGekDo 2024

No votes yet.
Please wait...

На 30.06.2024 г. ТК „Евроатлас“ бе домакин на първият изпит за технически степени по Kun Gek Do – известен също като Gwon-gyokdo или бойното изкуство на корейския кикбокс.

Dsc04574

Терминът “Kun Gek Do” означава “Изкуството на атакуване и удряне”, “Kun” (произнася се “Gwun”) означава “юмрук” или „удар“, “Gek” (произнася се “GYUK”) означава “Атака”, а “Do” означава “Път” или философия.

Kgd11

Корейският кикбокс използва основния стил на удари с крака от Таекуон-До, за да избегнете удар и комбинации с ръце се използват съответните техники от бокса.

Изпитът се проведе от Техническата комисия на АТЕУ в състав Сеньор мастер Борис Атанасов (VІІІ дан) – председател на Адвансед таекуон-до България и Advanced Taekwon-do Europe и Мастер Марио Илиев (VІІ дан) – председател на инструкторския борд на ATEU.

Бойците от Martial Arts Academy демонстрираха всички аспекти бойното изкуство: бой със сянка, спаринг, самозащита и силов тест. Участниците презентираха по изключително атрактивен начин новото за нашите географски ширини бойно изкуство Kun Gek Do. Те играха спаринг „Full contact“, но не с един, а срещу двама противници. След което представиха реална самозащита в стил „Street fight“ срещу невъоръжен или въоръжен с нож или тръба нападател. За финал чупиха с ръце и крака четирисантиметрови дъски.

За дългогодишен и съществен принос в развитието на бойните изкуства на национално и международно ниво, с „Почетен“ V дан беше удостоен доц. д-р Илиян Боянов – председател на клуб „Викинг“. Инструкторът на клуб Евроатлас и член на инструкторския борд на ATEU Томи Гиздов бе повишен в V дан по Таекуон-до. Мастер Илиев  получи подарък за своя рожден ден.

Vlcsnap 2024 07 08 20h07m19s378Vlcsnap 2024 07 09 05h57m38s546Dsc04542

Впечатляващото събитие завърши с тържествена церемония по връчване на сертификатите от мастер Илиев, а СМ Атанасов подари на участниците членски значки на ATEU и новите бродирани баджове на Kun Gek Do.

(Visited 14 times, 1 visits today)
No votes yet.
Please wait...