“Новото” лого на ITF-V

Rating: 4.6/6. From 10 votes.
Please wait...

В годишното си обръщение към членовете в края на 2011 президентът на  ITF-V П. Трахенберг казва: “Ние ще бъдем снабдени с ново лого редом с традиционните ни  и това ще ни даде възможност да се идентифицираме като група, която знае на къде е тръгнала и има ясни цели…“.

От 2012 новото лого вече е факт на уебсайта, а в последствие и по добоците на членовете на ITF-V.

ITF-Brand-Logotimthumb

Логото изглежда като стилизиран юмрук оцветен в цветовете на коланите в Таекуон-до. Идеята е отлична, но по-интересно е от къде идва и колко е нова. Едно от възможните обяснения е следното:

В далечната 1996 в САЩ е създадена независима организация по Таекуон-до наречена International Taekwondo Union или съкратено ITU. Клуб Евроатлас работи с ITU в периода 2001 – 2008 и членовете на клуба носят техните емблеми на добоците си. Тази организация прекратява дейността си през 2008, но тяхната емблема изглежда така:

emblmsrotatekkk7

Сходството между „новото“ лого на ITF-V и емблемата на ITU е очевидно и отново се потвърждава приказката: „Всичко ново е добре забравено старо“.

През 2010 при избора на лого за Българска Таекуон-до Федерация BUTF някои от вариантите  изглеждаха така:

butf-emb1Всичко това е признание за отличния и прогресивен дизайн на Таекуондистите от ITU. Подобни точни попадения успяват да преминат през изпитанието на времето и оцеляват, независимо под каква форма.

(Visited 184 times, 1 visits today)
Rating: 4.6/6. From 10 votes.
Please wait...