Книга за Адвансед Таекуон-до

Rating: 6.0/6. From 1 vote.
Please wait...

На финалната права е подготовката за издаване през следващия месец на новата книга „Адвансед Таекуон-до – Модерното бойно изкуство“. Книгата е замислена като наръчник за практикуващите. В първото си издание е насочена към начинаещите с цветни колани.

Книгата е създадена от инструкторския екип на Advanced Taekwon-do Europe ATEU. Автор на книгата е Б. Атанасов. Технически консултант и редактор е М. Илиев. Наръчника ще бъде издаден от Евроатлас и ще бъде достъпен за практикуващите към Адвансед Таекуон-до България.

Наръчника съдържа информация за произхода на Бойните изкуства, водещите Корейски бойни изкуства, Адвансед Таекуон-до и философията „До“. Разгледани са редица технически детайли и теоретични въпроси от техниките и историята на Таекуон-до. Наръчника съдържа секция с отговори на често задавани въпроси. Даден е точен и конкретен отговор на въпроса „Защо философията До не е религия?“.

В наръчника са дадени подробности по практическите и теоретични изискванията за покриване на технически степени от 9 гуп до 1 гуп.

За следващата година се подготвя разширено издание на наръчника за цветни и черни колани (до 3 дан).

(Visited 666 times, 1 visits today)
Rating: 6.0/6. From 1 vote.
Please wait...