История 2010 – 2019

През пролетта на 2010 Евроатлас навърши 10 години от обновяването си. По случай юбилеят бе модернизиран уеб сайта на клуба. Б. Атанасов и М. Трифонов, като представители на BUTF посетиха европейското първенство в Швеция. В последствие BUTF преосмисли отношенията си с ITF-V, въведе нови добоци и продължи да работи с ATI / GM Lim/. Клубът взе участие в зимния и летния лагер организиран от BUTF и бе домакин на Годишният изпит за технически степени. Годината завърши с оттеглянето на К. Кукушев от дейността му в клуба.

Евроатлас участва в организирането и провеждането на първият в България международен семинар на ATI. Мероприятието бе водещо събитие през 2011 за клубовете от BUTF. Б. Атанасов защити VI дан пред GM Lim и бе избран за вицепрезидент ATEU на проведения първи конгрес на организацията. Клубът бе домакин на летния и  зимния  общ изпит за технически степени на BUTF, където бяха представени Kid level – детски технически степени.

 

2012 стартира с покана за участие на  международен семинар с GM Kwang в Ирландия. Б. Атанасов и М. Трифонов посетиха семинара в гр. Корк. Клубът бе домакин на пролетния общ изпит за технически степени на BUTF и участва на летния лагер в Ахелой.

 

В началото на 2013 Евроатлас премести дейността си в нова зала, инструктори  от клуба участваха в международния семинар с FGMR в Солун, Гърция. Бе представена книгата „Таекуон-до пътят на здравия разум“ с автори  М. Трифонов и Б. Атанасов.  Клубът бе съорганизатор съвместно с ATEU и BUTF на 2-ри ATI семинар с GM Lim. На годишния конгрес на ATEU  Б. Атанасов бе преизбран за вицепрезидент на ATEU, а К. Кукушев бе избран за член на борда на ATEU. Клубът участва в летния лагер на BUTF в гр. Китен.

2014 година бе тежка, но позитивна година за клуба, изпълнена с много промени и обрати, както в национален така и в международен аспект… През април към клубът се присъедини и най-малкият член Бобо, който често посещаваше залата. По случай коледните и новогодишни празници, ръководството на BUTF реши да предостави, на всички практикуващи и инструктори, безплатен достъп до книгата на Сабум Ним М. Трифонов и Сабум Ним Б. Атанасов Таекуон-До – Пътят на здравия разум.

Евроатлас започна работа над английски превод на най-интересните авторски материали от сайта. Преведени статии са достъпни на сайта на Advanced Taekwon-do Europe. В онлайн списанието „Totally Tae Kwon Do“ от февруари 2014 е публикувана първата от тях.

През април 2015 Евроатлас отпразнува своя 15 годишен юбилей от обновяването си. На едно място се събраха няколко поколения таекуондисти тренирали в клубът през изминалите 25 години от основаването му. По случая бе поръчана голяма „тематична“ торта…

   

Президентът на клуба Б. Атанасов бе избран за председател на ATEU, след оставката на мастер Ив. Цачев. Инструкторите от клубът К. Кукушев и Б. Симеонов успешно защитиха нови технически степени. С това Б. Сименов е първият възпитаник на клуба от бял до старши черен колан IV дан.

   

Инструктори от Евроатлас участваха в летния лагер на BUTF . В края на годината Б. Атанасов посети Евро-Азиатското първенство на GTF  в гр. Гирне, Кипър, където представител на BUTF завоюва сребърен медал на спаринг и форма.

 

От началото на 2016 тренировките на клуба се провеждат в Народно читалище  “Иван Денкоглу”. Оптимизиран е изгледа на сайта Euroatlas.org и са добавени нови снимки. Клубът  участват в общия летен лагер на BUTF в  гр. Банско. Бе покорен връх Вихрен – 2914 м. надморска височина.

 

Евроатлас активно участва в организирането и провеждането на 3ти  Адвансед Таекуон-до семинар с ГМ Лим в България на 6.05.2017.

 

По време на семинар ГМ Лим повиши инструкторите от Евроатлас, той връчи новите сертификати на Борис Атанасов – VII дан и Костадин Кукушев – VI дан. Президентът на ATEU и Евроатлас – Борис Атанасов бе повишен степен VII дан  със звание майстор (Sahyonim). В семинара участва и най-малкия член на клуб Евроатлас – Б. Атанасов младши.

   

От 05-ти до 12-ти август 2017 г., в гр. Банско се проведе традиционният летен лагер на клуб Феникс, където гост бе Майстор Б. Атанасов от Евроатлас.

   

Клуб Евроатлас със съдействието на клуб Феникс, ежеседмично провежда редовни тренировки в залата на Народно читалище  “Иван Денкоглу”.

Редовно се провеждат изпити за степени, като за черни колани се прилага системата Blitz Black Belt Test. На 20.5.2018 се проведе летния изпит за технически степени в клуба. Всички наблюдаваха атрактивната демонстрация на Иво, с която той  защити II дан.

На проведения летен лагер в Банско традиционно  участваха инструкторите от Евроатлас.

От есентта на 2018 г. клуб Евроатлас провежда тренировки по Адвансед Таекуон-до в залата на клуб Тайгър спорт. 

20181130 202357

 

В спокойна и позитивна атмосфера, индивидуално се работи с всеки един от групата. Провежда се подготовка за покривне на следващата техническа степен. 

Dsc 0771

На 14.12.2018 г. в клуб Евроатлас се състоя годишния изпит за ученически степени и черни колани.

   

Изпитът се проведе от Майстор Б. Атанасов – председател на Адвансед Таекуон-до Европа АТЕУ и клуб Евроатлас. 

На 29.05.2019 и 31.05.2019 г. в клуб Евроатлас се проведоха изпити за технически степени – цветни и черни колани. Изпитите бяха открити – като публика присъстваха родители и гости.

Кандидатите за нови степени  се представиха отлично. Участниците получиха сертификати от Адвансед Таекуон-до Европа АТЕУ. Защитилите черен колан допълнително получиха значка и карта от АТЕУ.

 

История 2020 –