Как корупцията в КНДР наранява Таекуон-до?

Rating: 3.5/6. From 2 votes.
Please wait...

Това е една статия, която се фокусира върху “влиянието” на КНДР в Таекуон-до света. За добро или лошо, КНДР е имала, своята роля в нещата. Искам читателят да знае, че тези статия не е отражение на обикновенните хора от Северна Корея, те са корейци и като корейци, ние споделяме обща връзка на приятелство и взаимно уважение. Основно се обсъжда правителството и неговите агенти, а не корейският народ!

ChongChonGang-540x304

Известно е доста публично, че Корейската  Народно Демократична Република (КНДР) или Северна Корея е имала система от корумпирани държавни служители, политици и че обикновените граждани имат толкова право да живеят “свободен” живот колкото да не е без хич. КНДР също рутинно нарушава законите на други страни, и най-наскоро се опита безуспешно да пътуват през Панамския канал. Панамското правителство спря товарния кораб Chong Chon Gang, на който са намерени два MiG21 изтребителя, ракети с близък и среден обсег и друга контрабанда, забранена от ООН.

Този кораб наскоро акостира в Куба, един от малкото приятели на КНДР в Западното полукълбо и те твърдят, че оръжия са били ремонтирани от КНДР, това очевидно не е така, тъй като и двата самолети МиГ имат гориво в тях, и ще ви кажа, че това се прави, ако планирате да ги използвате! Този конкретен товарен кораб има дълга история, той е бил задържан от органите по целия свят, особено след 2003 г. Той е задържан и от други държави като Украйна, Иран, Египет, Малайзия, Португалия, Филипините и по-скоро разбира се от Панама. Този кораб, заедно с по-голямата част от товарния парк КНДР рутинно си изключва AIS (Автоматична система за идентификация), която е задължителна според международното морско право.

1002569

Какво общо има това общо с Таекуон-до? Ами честно казано, на повърхността… нищо, но когато се вгледате в култура зад КНДР, както и факта, че те имат 73 севернокорейски черни колани (няколко Гранд майстора) сега активно преподаващи в целия свят, главно в бившите съветски републики, “Western блок”, както и Нова Зеландия, Япония и т.н. сега те разпространяват изкуството, което за тях е на 30 години, и създават инструктори с черни колани, които практически не разбират изкуството, както технически така и  духовно. Това се основава на информация от първа ръка. И след няколко примери виждаме тяхната „божествена” преданост към системата на КНДР.

Аз, заедно с моите гости писатели ще навлезем в подробности за това какво е да се обучават при “КНДР” инструктор и позволи на читателите да сравнявате с обучението по други инструктори. Ако КНДР инструктори наистина преподаваха Таекуон-до… тогава тази статия и други подобни не биха били интересни, обаче марката на Таекуон-до не е Международната Федерация по Таекуон-до (ITF). Това си е тяхна марка, където те използват ITF, за да имат възможност да пътуват и учат “Таекуон-до ITF” всъщност това е “Juche Таекуон-до” и това е очевидно всеки път, когато видите Таекуон-до в Северна корейските медии, печатни издания или дори възпоменателни монети и печати!

2882561740_d0d261fb2d_o

Скоро ще публикуваме информация от първа ръката за обучение, парите, технически стандарти и други средства, използвани от инструктори от КНДР, за да може читателят да прецени за себе си, дали инструкторите от КНДР преподават Таекуон-до, или са продължение на режима в КНДР.

http://www.kidokwan.org/how-dprk-corruption-is-hurting-the-taekwon-do-world/

(Visited 55 times, 1 visits today)
Rating: 3.5/6. From 2 votes.
Please wait...